Προφιλ Εταιρειας

cricos-logo_black

Η Cricos Productions & Cultural Management είναι μια δυναμική εταιρεία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων και management καλλιτεχνών, με έμφαση στον τομέα της μουσικής και κυρίως στην οργανωτική και καλλιτεχνική επιμέλεια συναυλιακών μουσικών δρώμενων, σε άλλους τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας (θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά κλπ.) όπως επίσης και στη διοργάνωση συνεδρίων και φεστιβάλ.

Βασικός μας στόχος είναι η δημιουργία επιτυχημένων εκδηλώσεων με απόλυτο σεβασμό στην τέχνη της μουσικής, αλλά και με γνώση των κανόνων του θεάματος και της ψυχαγωγίας. Προτείνουμε, οργανώνουμε, υλοποιούμε και προβάλλουμε μουσικές παραστάσεις, με σκοπό να πληρούν ουσιαστικά καλλιτεχνικά κριτήρια και να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή απήχηση.

Εως σήμερα έχουμε συνεργαστεί με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς – όπως το Υπουργείο Πολιτισμού, η Νομαρχία Αθηνών, η Πολιτιστική Ολυμπιάδα, το Ελληνικό Φεστιβάλ, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, Πνευματικά Κέντρα Δήμων – και μουσικές σκηνές. Παράλληλα, έχουμε πραγματοποιήσει παραγωγές σε στενή συνεργασία με μερικούς απο τους σπουδαιότερους εν ενεργεία Έλληνες δημιουργούς και ερμηνευτές, που μας εμπιστεύτηκαν την αποκλειστική διαχείρηση των καλλιτεχνικών τους δραστηριοτήτων.

Τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας, Μάνος Τρανταλλίδης και Αντιγόνη Γιαλλουρίδου, δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια στον ευρύτερο χώρο των Live θεαμάτων και της μουσικής παραγωγής, έχοντας πραγματοποιήσει με επιτυχία πλήθος παραγωγών σε Ελλάδα, Κύπρο, αλλά και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, με εκπροσώπους της πιο ποιοτικής και ουσιαστικής πλευράς της σύγχρονης δημιουργίας: Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Θάνος Μικρούτσικος, Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Χρήστος Νικολόπουλος, Μαρινέλλα, Μίμης Πλέσσας,  Νότης Μαυρουδής, Κώστας Μακεδόνας, Παντελής Θαλασσινός, Σαβίνα Γιαννάτου, Έλλη Πασπαλά, κ.ά.